VAR grijpt in extremis in en KV Mechelen wint op het veld van Standard

Zondag 10 november 2019 - 21:56   I   door Redactie

KV Mechelen staat tussen de groten. De promovendus ging zondagavond, na een een wel erg intense wedstrijd, met 1-2 winnen op het veld van Standard. Rob Schoofs en Igor De Camargo zorgden voor de goals bij de bezoekers.

Mechelen was niet naar Luik afgezakt om zich in te graven, dat was al snel duidelijk. Het spel ging goed op en neer, maar het was een stilstaande fase die voor het openingsdoelpunt zorgde. Mechelen kreeg een vrijschop en die werd heerlijk binnengetrapt door Schoofs: 0-1.

Daarna ging Standard op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. Na rust werd het zelfs 0-2 via De Camargo. Hij mepte zijn ex-ploeg in de touwen. In de slotfase zette Standard alles op alles en dat loonde. Amallah trapte de aansluitingstreffer binnen en Sclessin stond in vuur en vlam.

Gelijkmaker afgekeurd

Enkele minuten later ging het dak eraf. Amallah prikte de 2-2 binnen en iedereen bij Standard werd gek. De vreugde was echter van korte duur. De VAR merkte hands op van Amallah en de gelijkmaker werd terecht afgekeurd. Het bleef 1-2 en zo boekt Mechelen een fraaie zege en beent Standard bij met 27 punten.

Poll: Denk jij dat KV Mechelen play-off 1 gaat spelen?