KRC Genk ontslaat Felice Mazzu

KRC Genk ontslaat Felice Mazzu
Dinsdag 12 november 2019 - 07:05   I   door Redactie

Felice Mazzu is niet langer de coach van KRC Genk. Vandaag werd hij officieel ontslagen. De Limburgers zijn al op zoek naar een opvolger.

Mazzu belandde afgelopen zomer bij Genk als opvolger van Philippe Clement. Hij slaagde er echter nooit in om die zware erfenis van zijn voorganger in te vullen. Clement werd kampioen met Genk en zorgde voor uitstekend voetbal.

"De club heeft ook de samenwerking met assistenten Tom Van Imschoot, Denis Dessaer
en Sandro Salamone beëindigd", meldt Genk. "De voorbije weken was de trend hoe langer hoe meer negatief, en de clubleiding heeft niet meer het gevoel dat de huidige technische staf nog voor een ommekeer kan zorgen."

Verschil te groot

"De club beseft dat de ploeg na de landstitel opnieuw in opbouw is, maar het verschil tussen de intrinsieke kwaliteit van de spelersgroep en de prestaties is te groot KRC Genk heeft respect voor het werk van Felice Mazzu, die zich op elk ogenblik een gentleman en een warme persoonlijkheid heeft getoond. De club bedankt hem en zijn assistenten voor hun toewijding en wenst hen veel succes in de toekomst."

Een opvolger is er nog niet. "In afwachting van de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer zal boegbeeld Domenico Olivieri de trainingen leiden, bijgestaan door beloftentrainer Kevin Van Dessel."

Poll: Terechte beslissing van Genk?

TAGS  I  KRC Genk  I  v24  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024