Zware uithaal naar Genk-bestuur: "Ze hebben hem in de steek gelaten"

Zware uithaal naar Genk-bestuur:
Dinsdag 12 november 2019 - 12:00   I   door Redactie

Hugo Camps wijst het bestuur van Genk als schuldige aan voor het ontslag van Felice Mazzu. Ze hebben volgens de columnist hun coach in de steek gelaten.

"Je blijft buitenstaander bij Genk. Dat was ook het lot van coach Felice Mazzu. De rugdekking die hij kreeg, was een dun vliesje. Tot het hart van de club is hij nooit toegelaten. Spelers voelen dat en wanen zich in een vrijstaat. Zonder het te willen, wordt het gezag van een coach van hogerhand ondermijnd. Dan krijg je een groep zonder vuur. De spelers flaneerden over het veld. De spirit was thuisgebleven", schrijft Camps in Het Laatste Nieuws. 

"Felice Mazzu was te lief voor de luie lichamen van zijn kern. Er was respect, maar geen gezag. De selectie ging de hort op in de glorie van het verleden. Toen mijnheer Malinovskyi nog dirigent was en Philippe Clement de pater familias uithing. Bestuur en spelers hebben Mazzu in de steek gelaten. Een prima coach en een lieve man gaan heen. De farizeeërs van de terrils wassen hun handen in onschuld", besluit Camps.

Poll: Is de kritiek op het Genkse bestuur terecht?

TAGS  I  KRC Genk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024