'Sambi Lokonga dreigt Anderlecht gratis te verlaten, Barcelona staat klaar'

'Sambi Lokonga dreigt Anderlecht gratis te verlaten, Barcelona staat klaar'
Donderdag 14 november 2019 - 07:00   I   door Redactie

Anderlecht lichtte door middel van een aangetekende brief eenzijdig het contract van Sambi Lokonga. Daardoor ligt de middenvelder nu toch al vast tot 2021. Advocaten bekijken echter of dit wel rechtsgeldig is.

Anderlecht wil Sambi Lokonga uiteraard niet kwijt. Hij is een van de toptalenten en kan over enkele jaren voor grof geld verkocht worden. Alleen schieten de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis niet op. 

Omdat er (nog) geen akkoord werd gevonden over een verlenging van het contract, lichtte Anderlecht alvast eenzijdig de optie. Advocaten bekijken nu of die clausule wel rechtsgeldig is.

"Niet dat Sambi Lokonga per se weg wil bij Anderlecht. Er is interesse van Sevilla en zelfs Barcelona wordt genoemd, maar hij wil liefst in België blijven. Alleen wil hij graag beloond worden voor zijn positieve ontwikkeling en zijn nieuwe status in de ploeg", schrijft Het Nieuwsblad. 

Transfervrij

Anderlecht mist momenteel echter financiële slagkracht en moet inventief zijn. Indien de advocaten de clausule kunnen terugdraaien, is Lokonga over zes maanden transfervrij. In dat geval kan hij dus gratis overstappen naar andere clubs.

Poll: Vrees jij dat Lokonga straks de club gratis verlaat?

TAGS  I  Anderlecht  I  Barcelona  I  v24  I  sport  I  voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024