Genk-voorzitter Croonen: "In België is dat enkel Club Brugge"

Genk-voorzitter Croonen:
Donderdag 14 november 2019 - 14:00   I   door Redactie

Peter Croonen heeft zich de ogen uitgekeken tijdens de verplaatsing naar Liverpool. Racing Genk is nog lang geen succesvolle club volgens de voorzitter.

"Knap vind ik hoe Liverpool een differentiatie maakt in zijn businessaanbod. Dat pakket is heel uitgebreid, met veel respect voor de eigenheid van de club. Ze vliegen bijvoorbeeld mensen speciaal in voor een wedstrijd", zegt Croonen in Sport/Voetbalmagazine.

"In de Board Room vind je wel leden die bereid zijn enorm veel te betalen - veel meer dan wij ooit zouden kunnen vragen - maar dat tast de ziel van de wedstrijd niet aan. Als je in het stadion rondkijkt, is wat je ziet niet plat commercieel. Terwijl daar toch 8000 eters zijn, plus 2000 die buiten het stadion eten", vervolgt Croonen.

"Terwijl wij gemiddeld 1200 eters hebben, met een zeldzame uitschieter tot 2000. Elke match bij hen is uitverkocht. Hun probleem is dat de abonnees te loyaal zijn, nooit zegt iemand zijn abonnement op, waardoor er ook geen nieuwe abonnementen bij kunnen komen. Dat creëert schaarste, en dat trekt mensen aan. Je bent pas een succesvolle club als er wachtlijsten zijn. In België benadert op dit moment enkel Club Brugge dat."

Poll: Denk jij dat Genk nog veel groeimarge heeft als club?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024