Engeland naar EK na monsterzege, Ronaldo scoort hattrick

Donderdag 14 november 2019 - 22:46   I   door Redactie

Engeland heeft zich dankzij een 7-0-overwinning tegen Montenegro verzekerd van een EK-ticket. Portugal kan het EK al ruiken na een hattrick van Cristiano Ronaldo.

Harry Kane zorgde in de eerste helft voor de show op Wembley door drie goals te scoren. Linksback Ben Chilwell sprong dan weer in het oog vanwege zijn drie assists. Aan de rust stond het al 5-0, want naast Kane pikten ook Alex-Oxlade Chamberlain en Marcus Rashford hun doelpuntje mee. Na een owngoal van Aleksandar Ofranac en een doelpunt van invaller Tammy Abraham werd de eindstand vastgelegd op 7-0. In het zog van Engeland mag ook Tsjechië naar het EK na een 2-1-zege tegen Kosovo.

Portugal is nog niet zeker van het EK, maar zette met de 6-0-zege tegen Litouwen een belangrijke stap. Belangrijk feit daarbij was de hattrick van Ronaldo. Zeker is Portugal nog niet van dat ticket, want Servië blijft in de nek van de Portugezen hijgen na een nipte 3-2-overwinning tegen Luxemburg. Groepswinnaar Oekraïne was al zeker van het EK. Servië moet hopen op een nederlaag van Portugal en zelf winnen van groepswinnaar Oekraïne om het EK nog te halen.

Eerder op de avond plaatste Turkije zich al na een 0-0-gelijkspel tegen IJsland voor het EK. Daardoor was ook Frankrijk zeker van de eindronde. De Fransen maakten er desondanks tegen Moldavië geen galawedstrijd van en wonnen slechts nipt met 2-1.

Poll: Is Engeland een belangrijke kandidaat om het EK te winnen?