"Rode Duivels doen denken aan het beste Barcelona"

Zondag 17 november 2019 - 12:00   I   door Redactie

Gert Verheyen is bijzonder onder de indruk geraakt van de Rode Duivels. Hij vergelijkt de Belgen na de wedstrijd in Rusland (1-4) zelfs met Barcelona.

"Vier keer scoorden de Belgen uit eigen balbezit. Uit die doelpunten spreekt grote klasse. In het moderne voetbal wordt er na het veroveren van de bal doorgaans in vier, vijf passes gescoord. Maar de 0-1 kwam er na tien passes van de Belgen, de 0-2 na vijftien passes en de 0-3 zelfs na 21 passes. Dat derde doelpunt was pure klasse", aldus Verheyen. 

"Gedurende een minuut tikten de Belgen rond – wat heel lang is - én alle elf spelers kwamen aan de bal, ook Courtois dus. Dat is zeer uitzonderlijk en een eigenschap van de allerbeste ploegen. Het Spanje in de tijd dat het Europees en wereldkampioen werd, had dat. Het beste Barcelona maakte ook dergelijke goals. Daarvoor heb je kwaliteit aan de bal nodig, maar ook het perfect beheersen van het positiespel", zegt Verheyen in Het Nieuwsblad.

Geen zwakke schakel

"De Belgen kunnen dat omdat ze al zo lang met nagenoeg dezelfde ploeg in hetzelfde systeem samenspelen, zonder ook maar een zwakke schakel. Weinig ploegen zijn zo balvast. Niet dat er puur op balbezit wordt gespeeld. België heeft een scherpe counter en laat de bal ook aan de tegenstander. Net als alle grote ploegen durven ze inzakken op de eigen helft, om ruimte in de rug te vermijden. Maar het is wel een kwaliteit als je dat kan zonder kansen weg te geven. En voor de 0-4 gaven de Belgen niets weg."

Poll: Zijn de Rode Duivels topfavoriet om het EK te winnen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Barcelona  I  v24

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024