‘Vincent Kompany zet stap opzij bij Anderlecht’

‘Vincent Kompany zet stap opzij bij Anderlecht’
Dinsdag 19 november 2019 - 09:00   I   door Redactie

Vincent Kompany is sinds afgelopen zomer opnieuw actief bij RSC Anderlecht. Kompany is er speler-manager, maar in het begin van het seizoen zorgde de dubbele functie voor flink wat commotie.

Tijdens zijn voorstelling bij Anderlecht liet Kompany optekenen dat hij ook de ploeg zou opstellen en dus ook als hoofdcoach zou werken. Iets wat niet mag, aangezien Kompany niet over de juiste diploma's beschikt.

Sinds de Belgische Voetbalbond (KBVB) Anderlecht en Kompany op de vingers tikte en Frank Vercauteren naar Anderlecht verhuisde, is Kompany een pak voorzichtiger geworden. Dat merkte La Dernière Heure ook op in een recent interview van de verdediger.

Geen gezichtsverlies

"Waarom Kompany zijn discours heeft aangepast? Het is een manier om zich te beschermen tegen slechte resultaten, zonder toe te geven dat hij wel degelijk een stap opzij heeft moeten zetten", schrijft de krant.

"Kompany zijn eerste stappen in het trainersvak waren even moeilijk als die van Thierry Henry, maar Kompany is er wel in geslaagd om minder gezichtsverlies te lijden."

Poll: Geloof jij nog in het project van Kompany?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024