Martinez moét iets kwijt over Rode Duivel: "Hij is ongelofelijk en uniek"

Martinez moét iets kwijt over Rode Duivel:
Donderdag 21 november 2019 - 19:30   I   door Redactie

Roberto Martinez heeft donderdag de loftrompet bovengehaald voor één van zijn Rode Duivels. In een interview met Het Laatste Nieuws stak de bondscoach zijn bewondering voor routinier Thomas Vermaelen (34) niet onder stoelen of banken.

Vermaelen verscheen in en tegen Rusland aan de aftrap en imponeerde vriend en vijand met een beresterke prestatie. "Ongelooflijk, hé. Als je Thomas zag tegen Rusland, zou je denken dat hij 24 is - terwijl de dag voordien hij echt wel 34 was", lacht Martinez in de krant.

"Thomas beantwoordt aan wat een moderne verdediger moet zijn: sterk aan de bal, de eerste om vooruit te spelen, mee kunnen opbouwen... Maar wat je vaak ziet bij verdedigers vandaag de dag: ze zijn dan wel goede voetballers maar ze missen de defensieve intensiteit. Thomas heeft beide, nóg altijd."

"The character Thomas Vermaelen is uniek"

Volgens Martinez heeft dat veel te maken met de clubs waar Vermaelen doorheen zijn carrière heeft gespeeld. "Dat moet je koppelen aan de aard van de clubs waar hij speelde: Ajax, Arsenal, Barcelona - clubs waar de standaard bijzónder hoog ligt: winnen is niet voldoende. Die cultuur zit in zijn spel. The character Thomas Vermaelen is uniek. Ik zeg je: trainers zouden de wedstrijd van Thomas in Rusland moeten opnemen en tonen aan de jonge generatie centrale verdedigers."

Poll: Ben jij onder de indruk van wat Vermaelen op zijn 34ste nog brengt?

TAGS  I  Rode Duivels  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024