Beresterke Mbokani leidt Antwerp naar zege in spektakelstuk tegen AA Gent

Donderdag 21 november 2019 - 22:24   I   door Redactie

Royal Antwerp FC heeft donderdagavond het eerste deel van het tweeluik tegen AA Gent winnend afgesloten. Op de Bosuil haalde Antwerp het met 3-2, dankzij doelpunten van Dieumerci Mbokani (2) en Lior Refaelov.

Na een lange studieronde was het Gent dat plots tot scoren kwam. De bezoekers counterden scherp en Yaremchuk stiftte de bal heerlijk over Bolat: 0-1. Antwerp was niet van slag. Integendeel: luttele minuten na het openingsdoelpunt jaste Mbokani de bal keihard tegen de netten en stond het weer gelijk.

Nog voor rust ging The Great Old over Gent. Owusu kreeg de bal in de eigen rechthoek tegen de arm en Laforge legde de bal zonder verpinken op de stip. Refaelov kreeg de bal van Mbokani - jawel, u leest het goed - en stuurde Kaminski de verkeerde kant uit: 2-1.

Na rust probeerde Gent iets terug te doen, maar al gauw lag de match in een definitieve plooi. Meteen na rust stond Mbokani op het juiste moment op de juiste plaats en kopte hij de 3-1 binnen. Vanaf dat moment zakte Gent werkelijk als een pudding in elkaar.

Chaos na late goal van David

Antwerp had gewonnen spel, maar in de absolute slotfase - er kwamen zes minuten extra tijd bij - ontstond er chaos. David ging neer en wilde een penalty, maar kreeg die niet. Iedereen stopte met voetballen, maar de scheids floot niet. En dus griste David het leer slim mee en maakte hij er nog 3-2 van. Op de Bosuil werden ze gek, maar Antwerp hield de drie punten toch thuis.

Poll: Wie zie jij dit seizoen het hoogst eindigen?