'Verhaeghe en Club Brugge dienen ultieme genadeklap toe aan Anderlecht'

'Verhaeghe en Club Brugge dienen ultieme genadeklap toe aan Anderlecht'
Vrijdag 22 november 2019 - 11:30   I   door Redactie

Het contrast kan niet veel groter zijn. Terwijl Club Brugge hoge toppen scheert op alle vlakken, is eeuwige rivaal RSC Anderlecht ver afgegleden. En nu wordt het verschil tussen blauw-zwart en paars-wit nog wat duidelijker.

Het Nieuwsblad schrijft dat Club Brugge op het punt staat om Anderlecht nu ook op financieel vlak voorbij te steken. "Vorig seizoen was een financieel boerenjaar voor Club Brugge. Met 92,8 miljoen euro inkomsten boekten de West-Vlamingen - vooral dankzij de Champions League - een nieuw clubrecord. Sportief gezien hadden ze Anderlecht al een tijdje ingehaald, maar ook financieel zijn ze vorig seizoen voor het eerst over de grote concurrent gesprongen", staat er te lezen in de krant.

"Voor het eerst in ruim tien jaar zal blauw-zwart zo meer inkomsten boeken dan zijn grote concurrent. Onheilspellend, zeker als je weet dat Club ook dit seizoen actief is in de Champions League en Anderlecht zelfs helemaal geen Europees voetbal haalde. Volgend seizoen zal de kloof dus alleen maar groter geworden zijn. Als Club binnenkort ook nog eens als eerste in een nieuw stadion zou spelen, lijkt de strijd definitief beslecht."

"Blauw-zwarte hegemonie kan nog wel enkele jaren duren"

"En die was keihard. Tien jaar geleden haalde Anderlecht nog dubbel zoveel inkomsten als Club binnen, maar sinds de overname van Bart Verhaeghe werden er reuzenstappen gezet. Aanvankelijk ging dat nog gepaard met finan­ciële verliezen, maar door te werken aan de structurele inkomsten (zoals sponsoring en business) werden die weggewerkt. Het behalen van de eerste landstitel in elf jaar zorgde vervolgens voor een kwantumsprong en een blauw-zwarte hegemonie, die nog wel enkele jaren kan duren", besluit Het Nieuwsblad.

Poll: Wie is voor jou de grootste club van België?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024