Bastien voorkomt slippertje: Standard blijft in het spoor van Club Brugge

Zaterdag 23 november 2019 - 19:51   I   door Redactie

Het kostte bloed, zweet en tranen, maar Standard heeft zaterdagavond een zege geboekt op het veld van KAS Eupen. Een gelijkspel leek in de maak, maar in blessuretijd maakte Samuel Bastien er toch nog 1-2 van.

Halverwege was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Standard. De bezoekers hadden het overwicht en dankzij een doelpunt van Mpoku stond er een 0-1-tussenstand op het scorebord. Eupen kwam er niet bepaald aan te pas.

Na rust veranderde het spelbeeld enigszins. Een nonchalant Standard liet Eupen opnieuw in de wedstrijd komen en op het uur hingen de bordjes opnieuw gelijk. Een harde knal van Schouterden vloog binnen en zo stond het 1-1.

Bastien in extremis met 1-2

Een zichtbaar gefrustreerd Standard slaagde er niet in om de match opnieuw in handen te nemen. Ook de inbreng van Oulare en Lestienne bracht geen zoden aan de dijk. Een gelijkspel leek in de maak, tot Bastien plots toch nog voor de 1-2 zorgde. In de kluts scoorde de middenvelder en bezorgde hij zijn ploeg de zege.

Poll: Vind jij het een verdiende zege voor Standard?