Pover Anderlecht kan niet scoren tegen KV Kortrijk

Zondag 24 november 2019 - 19:52   I   door Redactie

RSC Anderlecht is zondagavond in eigen huis blijven steken op een gelijkspel. Een goed georganiseerd KV Kortrijk bleef negentig minuten lang overeind, maar dat had ook redelijk wat te maken met een pover paars-wit.

In een tegenvallende eerste helft die weinig om handen had, wisten Anderlecht en Kortrijk geen indruk te maken. Het spel van beide teams was al even pover als hoe de grasmat eruit ziet in het Lotto Park: allesbehalve geweldig.

Na de pauze probeerde Anderlecht de tegenstander te ontregelen, maar Kortrijk bleef trouw aan zijn goede organisatie en gaf weinig weg. Chadli kreeg de beste kans van de match, maar botste op de goed uitgekomen Jakubech.

0-1 Lepoint afgekeurd

Enkele minuten voor tijd zoefde een vrijschop van Chadli nog net over doel, maar dichter kwam Anderlecht niet meer bij een doelpunt. In blessuretijd schrokken de Anderlecht-fans zich rot. Lepoint dook op voor doel en scoorde, maar het feestje ging niet door omwille van buitenspel. Het bleef 0-0 en het spreekt voor zich dat Anderlecht geen goede zaak doet in de strijd om een play-off 1-ticket.

Poll: Denk jij dat Anderlecht play-off 1 gaat halen?