Diatta doet het in 92ste minuut, Club eindigt wedstrijd met 9

Dinsdag 26 november 2019 - 20:49   I   door Redactie

Club Brugge heeft in extremis nog een levensbelangrijk punt gepakt op het veld van Galatasaray. Krépin Diatta bracht blauw-zwart in de 92ste minuut langszij. Club blijft zo het lot in eigen handen houden voor de derde plaats en dus een ticket voor de Europa League. Club eindigde de wedstrijd wel met negen.

Club speelde niet goed genoeg in de eerste helft. De bezoekers kwamen al snel op achterstand. Mechele liet de bal door de benen, Deli liet zich aftroeven en Büyük kon vervolgens scoren. Nadien zocht Club de gelijkmaker, maar voor de rust kreeg blauw-zwart te weinig uitgespeelde kansen.

Meteen na rust kreeg Emmanuel Dennis een uitstekende kans, maar Muslera verhinderde een doelpunt. Club mocht zich wel gelukkig prijzen dat Diatta slechts geel kreeg voor een zware overtreding. Galatasaray hield echter vlot stand en Büyük kwam zelfs dicht bij de 2-0. Het was Mignolet die dat verhinderde. In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg Okereke nog een geweldige mogelijkheid om Club langszij te brengen, maar de aanvaller miste onbegrijpelijk. In minuut 92 viel de 1-1 dan toch. Krépin Diatta zorgde voor Brugse extase. Vervolgens kreeg hij wel tweede geel vanwege zijn shirt uittrekken. Mata kreeg rood na het wegtrappen van de cornervlag.

Poll: Haalt Club Brugge de Europa League?