Standard sleept in extremis een punt uit de brand dankzij flaterende Eupen-doelman

Donderdag 26 januari 2017 - 22:20   I

Standard leek tegen Eupen lange tijd af te stevenen op een nederlaag, maar dat was buiten Eupen-doelman Hendrik van Crombrugge gerekend. Door zijn flater kon Standard alsnog gelijkmaken. Ishak Belfodil was de held bij Standard met twee doelpunten.

Zoals verwacht werd doelman Hubert na zijn flater tegen Club Brugge naar de bank verwezen. Gillet nam zijn plek in. Bij Eupen was er dan weer geen spoor van Onyekuru, die een transfer wil forceren. Standard beleefde een droomstart want al na zo'n drie minuten kwam het op voorsprong. Belfodil stond helemaal vrij en kon zo makkelijk binnen koppen. De reactie van Eupen liet niet op zich wachten. Lazare trapte op de paal, daarna kon er een penalty voor Eupen gefloten zijn. Sylla viel over Gillet, maar de ref gaf geen krimp. Ook Standard liet nog van zich horen net voor rust. Sá knalde echter op de deklat.

In de tweede helft stelde Eupen al snel gelijk. Een schot van Lazare week af op Laifis, waardoor de bal alsnog binnen ging. Daarna maakte Sylla het feest compleet voor Eupen. Na een fraaie individuele actie schoof hij de 2-1 binnen. De buit leek binnen voor Eupen, totdat doelman Van Crombrugge ging blunderen. Hij twijfelde bij het uitkomen, Belfodil was hem te vlug af: 2-2. Sylla leek alsnog de held van Eupen te worden, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, al was die beslissing uiterst twijfelachtig. Zo werd 2-2 de eindstand.

Eupen - Standard 2-2

3' Belfodil 0-1, 54' Laifis (own) 1-1, 65' Sylla 2-1, 89' Belfodil 2-2