Chelsea dankt makkelijke zege aan schitterende Hazard

Zondag 30 oktober 2016 - 18:50   I

Chelsea heeft relatief makkelijk komaf gemaakt met Southampton. Rode Duivel Eden Hazard had een groot aandeel in de zege met een doelpunt en een assist.

Op een doelpunt was het niet lang wachten. Het was er zelfs al meteen eentje van Belgische makelij. Hazard kapte zijn verdediger uit en schoot door de benen van Southampton-doelman Forster. 1-0 na slechts vijf minuten spelen. Het was vooral Chelsea dat kansen bleef creëeren met een steeds bedrijvige Hazard. Forster moest redding brengen op een nieuwe poging van de Rode Duivel en hield ook Diego Costa van een doelpunt.

Ook na rust scoorde Chelsea erg snel. Diego Costa kreeg de bal van Hazard en de Spanjaard krulde het leer enig mooi in doel. De match leek gespeeld, maar Southampton was nog niet helemaal uitgeteld. De kopbal van Davis stierf op de lat, daarna werd een doelpunt van Austin afgekeurd wegens buitenspel. Daar bleef het echter bij voor Southampton. In het slot mocht Batshuayi Diego Costa nog komen vervangen, maar de wedstrijd liep al op zijn laatste benen.

Southampton - Chelsea 0-2

6' Hazard 0-1, 55' Costa 0-2