"Anderlecht staat op koken, bom ontploft nu écht binnenskamers"

Zondag 08 december 2019 - 13:30   I   door Redactie

De problemen bij RSC Anderlecht dreigen in de komende dagen en weken te escaleren. Paars-wit krijgt te maken met een loodzwaar programma in de competitie en de beker en volgens journalist Frank Buyse zal het straks slecht aflopen.

Anderlecht stond alweer op koken, de bekerwinst in Moeskroen haalde het deksel nog net van de ketel", opent Buyse in De Zondag. "Maar vandaag (zondag, nvdr.) staat het Lotto Park alweer voor een match van de waarheid. Charleroi kan al op de achttiende speeldag RSCA zowat zeker naar PO2 verwijzen."

"Volgende zondag wacht Sclessin… En dan komt Club Brugge bekeren. Als het dan ook misloopt, ontploft de boel. Want wat hebben Kompany, Vercauteren, Verschueren en Coucke dan te vertellen?”, vraagt Buyse zich luidop af.

"Einde blablabla"

Charleroi, Standard, Club Brugge… Hoe lang nog voor de bom valt? Door de zege op Moeskroen - Anderlecht al dolgelukkig te kunnen winnen van de armste club van de Jupiler Pro League - zijn de gemoederen weer even bedaard. Rust tot deze namiddag zou ook kunnen. Want er moét gewonnen worden van Charleroi - direct PO1-concurrent en op een wolkje na een 19 op 21 en de bekerwinst tegen Gent."

"Nooit eerder haalde een ploeg met 21 op 51 nog de top zes. En na Charleroi volgt Standard. Dan kan PO1 al over zijn. En wat als paars-wit dan ook nog eens door het gulzige Club wordt uitgeschakeld? Dan is nog vóór kerst voor het trotse RSCA het hele seizoen al afgelopen. Einde blablabla", besluit Buyse.

Poll: Denk jij dat het dit seizoen goed komt met Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  voetbal

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024