Kompany zwaar onder vuur bij Anderlecht: "Stop er toch mee!"

Kompany zwaar onder vuur bij Anderlecht:
Zondag 08 december 2019 - 15:30   I   door Redactie

Vincent Kompany had zich zijn terugkeer naar RSC Anderlecht ongetwijfeld anders voorgesteld. Veel verliezen en enkele blessures later moet 'Vince the Prince' constateren dat er nog flink wat werk op de plank ligt. En ondertussen ligt Kompany zelfs steeds vaker onder vuur.

In De Zondag laat journalist Frank Buyse nauwelijks een spaander heel van Kompany. "Kompany’s geregistreerde peptalk voor de match tegen Moeskroen was goedkope blablabla. Net zoals de verontschuldigingen, alweer, bij de fans dien op het werk mochten vertellen dat ze Chadli hebben geknuffeld. Net zoals, alweer, de vredespijp, dinsdag met vertegenwoordigers van de paars-witte Fan Board. Blablabla…"

"Anderlecht staat elfde. Is het dan zo moeilijk, een team met vijf Rode Duivels en met onbetwistbaar drie, vier jonge toptalenten, op het niveau van de top zes te laten voetballen? Hoe blind klinken dan de worden van manager-speler Kompany: ‘Geen compromissen!’ Uit welk hip bedrijfsmanagementboekje haalt hij de boutade ‘Er. Is. Geen. Middenweg. Naar. Succes.’ Voetbal is geen bedrijfsmanagement", zet Buyse Kompany op zijn plaats.

"Contraproductieve en ezelachtige koppigheid"

Op het veld loopt het nog steeds niet zoals het zou moeten. Dat Kompany alle schuld op zich neemt, steekt Buyse ondertussen ook tegen. “Al of niet met Kompany op het veld. ‘Ik geef nooit op’: dat verdient bij zijn 47ste eenmansstrijd tegen een blessure bewondering. Maar dat is in deze contraproductieve en ezelachtige koppigheid. En stop met de deemoed: ‘Alle tegengoals zijn mijn schuld…”

Poll: Vind jij dat Kompany de zaken goed aanpakt bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024