Topaankoop zakt door het ijs bij Club Brugge: "Gewoon niet goed genoeg"

Topaankoop zakt door het ijs bij Club Brugge:
Maandag 09 december 2019 - 19:30   I   door Redactie

Club Brugge realiseerde afgelopen zomer tal van transfers. Voor één van de nieuwe spelers, David Okereke (22), telde blauw-zwart zomaar eventjes 8 miljoen euro neer. Een forse investering en dat terwijl Okereke het niet bepaald waarmaakt bij Club.

Okereke begon uitstekend aan het seizoen, maar kende daarna al enkele dipjes. Dat ziet ook analist Gert Verheyen. "Okereke kan aanhalen dat hij nog jong is en voor het eerst bij een topclub speelt. Maar een transfer beoordeel je ook op zijn transfersom, in zijn geval 8 miljoen euro. Die som rechtvaardigt hij momenteel niet. Zie zijn wissel na een halfuur in de beker en nu na een dik uur tegen STVV."

"Zijn balvastheid en kaatsen met een tegenstander in de rug is niet goed genoeg", vervolgt Verheyen in Het Nieuwsblad. "Hij kan als excuus inroepen dat spelen op de kleine ruimte niet zijn sterkste punt is. Maar dan leef je voor die ene kans die altijd komt. Die kreeg hij na een slechte terugspeelbal, maar hij miste zijn controle en liet de bal doorschieten. Kort erna kwam zijn wissel."

"Dat doet hij momenteel niet"

Verheyen merkt ook op dat Okereke niet genoeg op een defensie weegt als enige spits. "Bij de start van de competitie scoorde hij vlot, waarna een droogte van anderhalve maand volgde. Vervolgens scoorde hij er weer een aantal. Nu zit hij opnieuw een maand zonder goal. Hij zal opnieuw scoren, maar als spits van Club moet je wegen op een defensie en dat doet hij momenteel niet."

Poll: Vind jij Okereke een goede aankoop?

TAGS  I  Club Brugge  I  STVV  I  voetbal

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024