"Er is maar één speler die de Gouden Schoen verdient te winnen en dat is híj"

Woensdag 11 december 2019 - 10:00   I   door Redactie

Het einde van het jaar nadert en dat wil zeggen dat het stilaan tijd is voor de Gouden Schoen. Volgende maand vindt het gala plaats en weten we wie Club Brugge-spelmaker Hans Vanaken opvolgt.

Als het van Vincent Mannaert, CEO bij Club Brugge, afhangt is er slechts één échte kandidaat: Hans Vanaken. "Hans verdient 'm. Meer nog dan vorig jaar. Want Hans is niet alleen een belangrijke speler voor Club Brugge, hij is inmiddels ook een completere, collectieve voetballer geworden", aldus Mannaert in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Zijn belang voor de ploeg is het best af te lezen in de grote matchen. In de voorbije play-offs was Club Brugge de beste ploeg - we haalden toen de meeste punten. Wel, in de 19 goals die we in de play-offs maakten, was Vanaken 7 keer beslissend - da's 30%. In de voorrondes van de Champions League maakte Hans drie doelpunten - hij trapte ons naar het kampioenenbal."

"Meer doelpunten dan Samatta"

"In 2019 maakte Hans zelfs meer doelpunten dan Samatta, de topschutter van de landskampioen", gaat Mannaert onverstoord verder. "En tot slot spreken we hier over een speler die inmiddels vaste waarde is in de selectie van de beste ploeg op de FIFA-ranking. Kortom, ik denk niet dat iémand dezelfde adelbrieven kan voorleggen..."

Poll: Vind jij dat Vanaken de Gouden Schoen opnieuw moet winnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  voetbal  I  sport

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024