‘Anderlecht grijpt drastisch in en neemt erg opmerkelijke beslissing’

‘Anderlecht grijpt drastisch in en neemt erg opmerkelijke beslissing’
Vrijdag 13 december 2019 - 09:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht liet donderdag in een open brief weten dat het pas in het seizoen 2021-2022 opnieuw vol voor de titel wil gaan. In tussentijd gaat men in Brussel werken aan het samenstellen van een zo sterk mogelijke kern.

Anderlecht heeft na de teleurstellende prestaties dit seizoen overigens opnieuw drastisch ingegrepen. Het heeft de opmerkelijke beslissing genomen om vanaf heden vol in te zetten op het gebruik van data.

"Het doet vanaf nu aan data driven-scouting: het opsporen van spelers via statistieken. Datasystemen gaan lijsten opstellen met voetballers die cijfermatig (fysieke en technische gegevens, financiële gegevens,...) bij de club passen. Voetballers krijgen een score die hun kwaliteiten weergeeft (current impact score) en op basis daarvan gaan de scouts hen verder analyseren, via beelden en eventueel live", schrijft Het Nieuwsblad.

Arnesen

"Mede daarom werd afscheid genomen van de traditionele sportief directeur Frank Arnesen", weet de krant. "Nu wordt Anderlecht in dat proces bijgestaan door Lee Mooney, de datadirecteur van Man City die daar één van de beste teams ooit samenstelde."De Panamese rechtsback Murillo kwam alvast als eerste via die nieuwe aanpak. Voetbal als wiskunde, maar zal dat bij Anderlecht succes opleveren met een beperkt budget? Dat is de vraag."

Poll: Vind jij dit een goede beslissing van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024