"Als Club tegen hen speelt in de Europa League, kunnen ze het al schudden"

Zondag 15 december 2019 - 11:30   I   door Redactie

Club Brugge mag dan wel top zijn in eigen land, in de Champions League kwam het toch nog wat tekort tegen de absolute topclubs. Dat stelde ook Johan Boskamp vast.

Boskamp geeft Club ook niet zoveel kans in de Europa League. "Kijk naar de ploegen die er allemaal uit de Champions League wegvallen. Als je tegen Red Bull Salzburg speelt, kan je het bijvoorbeeld al schudden", zegt Boskamp in Het Belang Van Limburg. "Uit de Europa League stoten ook Manchester United en Arsenal door. United won met de U14 van AZ en de tweede garnituur van Arsenal kwam terug van 2-0 tegen Standard. Zelf kreeg Brugge het niet klaar tegen de reservenploeg van Real."

"Ik hoop het wel voor Club, net als voor Gent. Maar het verschil met de toplanden is te groot. Kijk maar naar Napels-Genk. Napoli was overal beter en sneller. Allemaal logisch gezien de financiële verhoudingen. In de CL zijn alleen clubs uit de top vijf competities door. Voorheen was de charme van de knock-outfase altijd dat een underdog nog eens ver kon komen. Dat verdwijnt steeds meer.”

Poll: Zie jij Club Brugge winnen van Salzburg?

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024