'Club Brugge moet nu al vrezen voor vertrek van Philippe Clement'

'Club Brugge moet nu al vrezen voor vertrek van Philippe Clement'
Woensdag 18 december 2019 - 08:00   I   door Redactie

Club Brugge wisselde afgelopen zomer van coach. Ivan Leko, einde contract, vertrok en Philippe Clement keerde terug naar het Jan Breydelstadion. Clement doet het uitstekend bij Club en volgens analist Hein Vanhaezebrouck lonkt het buitenland dan ook al voor de trainer.

"Ik ben ervan overtuigd dat ze Clement nu ook in het buitenland kennen en volgen", steekt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad van wal. "Zeker die match op PSG, waar Club dat punt echt had verdiend, hebben ze in Europa gezien. Als trainer gaat je naam dan sowieso rond."

"Clement zal slimmer voor een snellere uitbouw van zijn eigen carrière gaan"

"Nadat ik met Gent had overwinterd in de Champions League en het jaar erop Tottenham uitschakelde, voelde ik ook dat ik bekender werd. Zelf had ik verschillende opties - onder meer in de Bundesliga -, maar ik heb de stap niet gezet omdat ik van Gent een vaste top 3-ploeg wou maken."

In het geval van Clement liggen de kaarten anders, zo denkt Vanhaezebrouck. "Ik denk dat Clement daarin opportunistischer is en misschien ook slimmer voor een snellere uitbouw van zijn eigen carrière zal gaan. Hij kon nu ook Champions League spelen met Genk, maar koos toch voor Club, dat meer troeven heeft. Dat is ook de club van zijn hart, maar de vraag is nu of hij bij een aantrekkelijk bod van een subtopper in een topcompetitie ook Club snel zou durven te verlaten."

(Lees verder onder de foto)

"Frankrijk, Duitsland, Nederland: kan allemaal perfect"

"Er is veel mogelijk voor Clement", vervolgt Vanhaezebrouck. "Spanje en Italië liggen moeilijk, dat wel. Ik had ooit contact met een Spaanse clubvoorzitter en die zei: We zien potentieel in jou, maar we durven het niet aan om iemand te kiezen die de taal niet spreekt. Begrijpelijk. Engeland kan wél, al moet je al veel geluk hebben om in de Premier League aan de slag te mogen. Via de Championship promoveren is makkelijker, maar daar zie ik Clement niet voor kiezen."

"Frankrijk, Duitsland, Nederland: kan allemaal perfect. Enfin: Ajax dan. Want qua budget is Club bijna zo groot als PSV. Dat is geen stap hogerop. Het zou mooi zijn mocht Clement de stap zetten en het waarmaken. Dan treedt hij écht in de voetsporen van Goethals, die met Marseille prijzen pakte. Het zou een boost zijn voor de Belgische trainers."

Poll: Denk jij dat Clement snel zal vertrekken bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Ajax  I  voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024