AA Gent gaat wéér kopje onder in uitwedstrijd

Zondag 30 oktober 2016 - 19:49   I   door Redactie

AA Gent heeft nog maar eens verloren op verplaatsing. Het wacht nog steeds op de eerste zege in een uitwedstrijd dit seizoen. De Buffalo's gingen met 2-0 onderuit bij KV Mechelen.

Coulibaly liet het na om AA Gent in de eerste helft op voorsprong te brengen. De spits kreeg twee enorme kansen. Zo trapte hij huizenhoog over en later heeft hij de bal enkel maar binnen te tikken, maar de Gentenaar besloot andermaal over. Gent ontsnapte wel aan een rode kaart. Rabiu ging met een gestrekt been in op Kolovs, maar kreeg slechts geel.

Aan de overzijde stond Yannick Thoelen - die in doel opnieuw de voorkeur kreeg op Jakub Rhinne - degelijk te keepen. In de tweede helft was er weinig te beleven, maar een kwartier voor affluiten klom Malinwa wel op voorsprong. Gent kreeg een hoekschop niet weg en zo viel de bal voor de voeten van Filipovic die hard in doel schoot. In de slotfase kreeg Nana Asare nog rood nadat hij zich revancheerde. Nadien werd het nog 2-0 op strafschop via Vitas.

KV Mechelen - AA Gent 2-0
75' Filipovic 1-0, 90+2' Vitas (pen) 2-0