Geweldige goal van Kums beslist zenuwslag tussen Standard en AA Gent

Donderdag 26 december 2019 - 22:23   I   door Redactie

AA Gent heeft donderdagavond een belangrijke zege geboekt. De ploeg van Jess Thorup ging met het kleinste verschil winnen op het veld van Standard. Sven Kums maakte in de slotfase het verschil met een geweldig doelpunt.

In een evenwichtige eerste helft vielen geen doelpunten. Het ging op en neer, maar grote of uitgespeelde kansen bleven uit. In de slotfase wilde heel Sclessin een strafschop na hands van David.

Die kreeg de bal  echter via een ander lichaamsdeel tegen de hand. Scheidsrechter Van Driessche legde de bal niet op de stip - de enige juiste keuze gezien de nieuwe regels.

Kums met pareltje

Na rust werd het een ware zenuwslag. Iedere speler liep op de toppen van zijn tenen en Van Driessche moest tal van brandjes blussen. In de slotfase besliste Kums de topper.

Hij haalde uit vanop zo'n twintig meter en joeg de bal lekker in de kruising. 0-1 en daar bleef het ook bij. Gent doet een uitstekende zaak, Standard blijft troosteloos achter.

Poll: Denk jij dat AA Gent dit seizoen de titel zal pakken?