Zwaar protest tegen nieuw stadion Club Brugge: "Ik wil dit echt niet"

Zwaar protest tegen nieuw stadion Club Brugge:
Maandag 13 januari 2020 - 17:30   I   door Redactie

Club Brugge is van plan om op de site waar het Jan Breydelstadion staat een nieuwe voetbaltempel neer te planten. Voor het eerst in veertien jaar lijkt Club progressie te maken in het stadiondossier, al is er ook nu alweer zwaar protest.

De bewoners in de omgeving van het Jan Breydelstadion zien het immers niet zitten dat Club Brugge een nieuw stadion bouwt in hun achtertuin. "Als het nieuwe stadion dezelfde afmetingen heeft als het oude en er vlak naast wordt gebouwd, dan zit er slechts 50 meter tussen mijn achtertuin. Ik heb de afstand zelf afgestapt”, zegt Yvan De Soete, die al 31 jaar in de Lange Molenstraat woont, in Het Nieuwsblad.

“Ik heb er geen probleem mee dat ze een stadion willen bouwen met 40.000 zitjes, ook niet op de huidige site. Maar wel als het komt op vijftig meter van mijn tuin. Ik wil niet de rest van mijn leven op een Berlijnse muur zitten kijken", voegt De Soete er nog aan toe.

"Nu al staan er ellenlange files en kunnen we niet parkeren voor onze eigen deur"

“Er komen honderd procent zeker procedures tegen deze plannen. Als ik het niet doe, dan wel iemand anders”, zegt Jürgen Bilcke, een van de beheerders van de Facebookpagina Geen groter stadion op Sint-Andries. “Na het mislukken van de piste Chartreuse en de procedures tegen de Blankenbergse Steenweg, is dit hun laatste optie."

"Maar nu al staan er ellenlange files en kunnen we niet parkeren voor onze eigen deur. Ik ben supporter van Club Brugge en begrijp dan ook heel goed dat ze een nieuw stadion willen bouwen. Maar dat mag niet ten koste gaan van de leefbaarheid in Sint-Andries.”

Poll: Denk jij dat het nieuwe stadion van Club Brugge op de site van Jan Breydel er zal komen?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal  I  sport

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024