Gouden Schoen LIVE: Vanaken en Wullaert winnen, dit is de volledige top 10

Gouden Schoen LIVE: Vanaken en Wullaert winnen, dit is de volledige top 10
Woensdag 15 januari 2020 - 23:00   I   door Redactie

Het Gala van de Gouden Schoen is het startschot van de tweede seizoenshelft in de Jupiler Pro League. Hans Vanaken en Dieumerci Mbokani zijn dé topfavorieten om de Gouden Schoen te winnen. Of gaat er toch nog iemand anders met de trofee aan de haal? Volg het hele gebeuren hier LIVE!

23:10 De volledige top 10

1. Hans Vanaken (Club Brugge) 322

2. Dieumerci Mbokani (Antwerp) 303

3. Ruslan Malinovskyi (KRC Genk) 220

4. Leandro Trossard (KRC Genk) 191

5. Jonathan David (AA Gent) 62

6. Simon Mignolet (Club Brugge) 56

7. Sander Berge (KRC Genk) 50

8. Ally Samatta (KRC Genk) 48

9. Ruud Vormer (Club Brugge) 32

10. Didier Lamkel Zé (Antwerp) 30

23:05 Vanaken volgt zichzelf op

Hans Vanaken heeft Gouden Schoen opnieuw gewonnen. Hij haalde het nipt, met negentien punte meer, van eerste achtervolger Dieumerci Mbokani. 

22:55 Nummer 3 voor Wullaert

Tessa Wullaert heeft de Gouden Schoen bij de vrouwen voor de derde keer in haar carrière gewonnen. Ze haalde het voor Janice Cayman en Tine De Caigny.

22:40 Top 3 bekend

Ruslan Malinovskyi, Dieumerci Mbokani en Hans Vanaken vormen, in alfabetische volgorde, de top 3 van de Gouden Schoen. Aangezien Malinovskyi geen punten meer krijgt in de tweede stemronde, eindigt hij met 220 punten. Later op de avond moet blijken of Vanaken en Mbokani hem nog voorbijsteken. Iets wat wellicht het geval zal zijn.

? Ruslan Malinovskyi 220
4 Leandro Trossard 191
5 Jonathan David 62
6 Simon Mignolet 56
7 Sander Berge 50
8 Aly Samatta 48
9 Ruud Vormer 32
10 Didier Lamkel Zé 30

22:32 Eden Hazard Beste Belg in het Buitenland

Eden Hazard kroont zich voor de derde keer in zijn carrière tot Beste Belg in het Buitenland. Hij haalde het vooral dankzij een sterke eerste ronde van het jaar, waarin hij Chelsea aan de eindzege in de Europa League hielp.

22:25 Clinton Mata maakte Goal van het Jaar

Clinton Mata is dankzij de Belgische supporters in de prijzen gevallen. Hij kreeg de meeste stemmen achter zijn naam en veroverde zo de trofee van Goal van het Jaar. 

22:12 Verschaeren Belofte van het Jaar

Ook Anderlecht heeft een prijs beet: Yari Verschaeren kroonde zich tot Belofte van het Jaar. Hij haalde het van Jonathan David en Sander Berge.

21:48 Clement Coach van het Jaar

Philippe Clement heeft zijn favorietenrol waargemaakt. De trainer van Club Brugge zette de titel met KRC Genk en zijn goede werk bij Club om in een nieuwe individuele trofee.

21:38 Malinovskyi op kop na eerste stemronde

1 Ruslan Malinovskyi 220 punten
2 Leandro Trossard 191
3 Hans Vanaken 116
4 Aly Samatta 48
5 Sander Berge 40
6 Dieumerci Mbokani 38
7 Razvan Marin 32
8 Wesley Moraes 17
9 Yari Verschaeren en Bryan Heynen 12

21:25 Mignolet Doelman van het Jaar

Simon Mignolet heeft zich tot Doelman van het Jaar gekroond. Hij troefde Hendrik Van Crombrugge en Sinan Bolat af. Mignolet had genoeg aan één stemronde om te winnen.

20:56 Mbokani: "Vanaken is een goede speler, maar ik zou mezelf op één zetten"

"Waarom ik moet winnen vanavond? Ik heb het verdiend, ook op basis van vorig seizoen”, vertelt Mbokani bij VTM. “Vanaken is een goede speler, hij voegt veel toe bij Club Brugge. De beste zal winnen. Als ik mocht stemmen, zou ik mezelf op één zetten."

"Maar het zijn de journalisten die mogen beslissen. Mijn carrière stoppen met een twee Gouden Schoen? (grijnst) Dat zou magnifiek zijn. Zeker om voor de tweede keer te winnen."

20:42 Vanaken: "Mbokani zou het verdienen"

"Ik moet het van mijn constante prestaties hebben. Mbokani rekent dan weer op de tweede stemronde", aldus topfavoriet voor de camera van VTM. "Mbokani is een complete spits. Hij is enorm belangrijk voor Antwerp, want hij kan scoren en een bal bijhouden. Mocht hij winnen, zou het verdiend zijn. Maar natuurlijk hoop ik dat ik zelf win."

20:29 Club Brugge wordt grote slokop volgens Preud'homme

"Club zal met bijna alle prijzen gaan lopen", aldus Standard-coach Michel Preud'homme bij VTM. "Iedereen weet dat het een structuur heeft opgebouwd die blijft werken. Het is de machtigste Club van België. De rest zal moeten reageren."

20:15 Clement niet bezig met zichzelf

“Het is leuk om in aanmerking te komen voor de nevenprijzen, maar ik hoop vooral dat Hans wint", aldus Philippe Clement bij VTM. "Het wordt niet evident. Er zijn mensen die denken: ‘Ik heb hem vorig jaar punten gegeven, dus stem ik nu op iemand anders’. Maar hij verdient het."

"In de eerste ronde gaan ook veel jongens van Genk punten pakken, maar zij zijn bijna allemaal vertrokken. Dat is in het voordeel van Hans. Voor mezelf? Een prijs zou leuk zijn, maar we zien wel.”

19:55 Verschaeren tipt Vanaken als winnaar

"Ik ben blij dat ik hier ben”, aldus Yari Verschaeren bij VTM. “Of ik Belofte van het Jaar kan worden? Ik denk dat de kans er is, maar ik ben er niet echt mee bezig. Er zijn er uiteraard nog die de trofee verdienen. De hoofdprijs is daarnaast te hoog gegrepen, om daar echt in aanmerking te komen. Wie mijn favoriet is? Hans Vanaken. Hij heeft een topjaar gespeeld."

Poll: Wie is volgens jou de verdiende winnaar van de Gouden Schoen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024