Anderlecht kan niet scoren tegen negenkoppig Standard en laat leidersplaats liggen

Anderlecht kan niet scoren tegen negenkoppig Standard en laat leidersplaats liggen
Zondag 29 januari 2017 - 19:40   I  

De topper tussen Anderlecht en Standard is onbeslist geëindigd. Nochtans moest Standard na een minuut al verder met tien spelers na rood voor Mladenovic. Na de nederlaag van Club Brugge laat Anderlecht dus na om over Club Brugge naar de leidersplaats te springen.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen toen Standard-aanwinst Filip Mladenovic na een minuut spelen al moest gaan douchen. Hij reageerde even na een duel met Chipciu, maar een rode kaart was wel een erg streng verdict. Jankovic greep in door Emond te wissen en met Danilo een verdedigende middenvelder te brengen. Eenrichtingsvoetbal van Anderlecht was het logische gevolg. Toch werd er niet gescoord. Teodorczyk miste twee keer, het schot van Trebel ging op de paal nadat het afweek.

In de tweede helft bouwde Standard meer defensieve zekerheid in. Raman moest plaats ruimen voor rechtsback Fiore. Anderlecht bleef intussen proberen, maar alweer werd er doelhout geraakt. Deze keer knalde Obradovic op de lat. Nuytinck leek even de matchwinnaar te worden, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef kansen regenen voor Anderlecht, maar de spelers hadden hun dagje niet. Stanciu botste op een sterke Gillet, ook Obradovic en Teodorczyk bleven morsen met de kansen. Standard eindigde uiteindelijk nog met negen spelers. Belfodil kreeg meteen rood voor natrappen.

Anderlecht - Standard 0-0

TAGS  I  anderlecht  I   standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024