Anderlecht kent ongelooflijke afgang, Kortrijk wint nipt

Zondag 30 oktober 2016 - 21:31   I

Het is een erg pijnlijke avond geworden voor Anderlecht. Het speelde bijna een hele wedstrijd tegen tien, maar verloor toch nog. Kortrijk won nipt van Moeskroen en klimt zo over Standard naar de achtste plek.

Waasland-Beveren - Anderlecht 2-1

9' Gano 1-0, 10' Teodorczyk 1-1, 32' Cools 2-1

Veel beter kon de wedstrijd voor Anderlecht niet begonnen zijn. W-B-verdediger Seck kreeg na een minuut al de rode kaart nadat hij de doorgebroken Teodorczyk had neergehaald. Toch scoorde niet Anderlecht, maar Waasland-Beveren: na weifelend uitkomen van Roef kopte Gano een corner binnen. Anderlecht leek dan toch wakker geschud, want Teodorczyk maakte een minuutje later al gelijk na een uitstekende pass van Tielemans.

Daarna keerde de rust weer even terug, al had Anderlecht wel het overwicht. Toch viel het doelpunt weer aan de overkant. Cools trapte de bal met een halve omhaal binnen na een knappe assist van Schrijvers. Wie dacht dat Anderlecht de zaken zou rechtzetten in de tweede helft, kwam bedrogen uit. Het werd een wanvertoning voor de recordkampioen. Als triest dieptepunt was er nog de rode kaart van Badji, die twee gele kaarten scoorde in evenveel minuten. Zo werd het tien tegen tien. Zo kreeg Waasland-Beveren nog wat extra moed en bijna was Schrijvers daar met de 3-1. De thuisploeg was echter ook tevreden met de 2-1 en verdedigde die voorsprong met verve tot het einde.

Moeskroen - Kortrijk 0-1

54' Kage 0-1

Beide ploegen tastten elkaar nog wat af in de beginfase. Als een ploeg aanspraak maakte op een doelpunt, was het wel Moeskroen. Het schot van Stojanovic belandde echter op de paal. Daarnaast liet Anderlecht-huurling Trezeguet zich gelden, maar na zijn dribbel kwam er geen goede pass uit. Voor rust kwam Kortrijk nog wat opzetten. De Kerels vroegen een strafschop na handspel van Huygebaert, maar de ref gaf geen krimp. Ouali miste daarna ook nog kleine kansje voor Kortrijk.

Na rust was het dan toch raak voor Kortrijk. Ouali bereikte met een prachtige voorzet Kage, die de bal in duikvlucht binnenkopte. Kortrijk kreeg de smaak te pakken, want bijna stond het 0-2: Moeskroen-doelman Delac redde knap op een schot van Mercier. Moeskroen probeerde nog in de slotfase, maar scoren lukte niet meer.