'Ambitieus Anderlecht zet vol in op straf transferplan'

'Ambitieus Anderlecht zet vol in op straf transferplan'
Vrijdag 21 februari 2020 - 17:00   I   door Redactie

Hoe hard het dit seizoen ook tegenzit voor RSC Anderlecht, de clubleiding blijft ambitieus. Het blijft de bedoeling van paars-wit om er tegen de start van volgend seizoen opnieuw écht te staan.

De Anderlecht-top broedt daarvoor op een straf transferplan. Met de komst van Peter Verbeke, die bij concurrent AA Gent werd weggeplukt, zal Anderlecht meer dan ooit inzetten op het gebruik van data. Ook bij het scouten en aanwerven van spelers.

"Anderlecht wil beter voorbereid zijn tijdens transferperiodes. Daarom haalde het sportmanager Verbeke weg bij AA Gent en die zal vanaf maart sportief directeur Michael Verschueren assisteren. Verbeke zal via data-analyse onder meer profielen opstellen voor transfertargets", schrijft Het Nieuwsblad.

Spelers die passen in de filosofie én die betaalbaar zijn

"Bedoeling is dat er bij Anderlecht voor elke transferperiode vijf à zes profielen opgesteld worden met potentiële transfertargets per positie. Spelers die passen in de filosofie én die betaalbaar zijn. Daarvoor wordt uitgegaan van cijfers als passpercentage, afgelegde kilometers, topsnelheid en geslaagde dribbels", besluit de krant.

Poll: Vind jij dit een goed plan?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024