Vanhaezebrouck maakt Preud'homme volledig af: "Ongelofelijk. Stop ermee!"

Vanhaezebrouck maakt Preud'homme volledig af:
Woensdag 26 februari 2020 - 10:30   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck heeft nogmaals zwaar uitgehaald naar Michel Preud'homme. Vanhaezebrouck, tegenwoordig aan de slag als analist, vindt het niet kunnen dat Preud'homme de scheidsrechters steevast serieus onder druk zet.

Preud'homme pakte afgelopen weekend zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor nu een wedstrijd geschorst. Vanhaezebrouck begrijpt het gedrag van Preud'homme niet meer. "Michel Preud'homme is een trainer met veel capaciteiten en hij heeft al een mooie carrière achter de rug, maar het blijft jammer dat hij langs de lijn zo tekeergaat. Een trainer die nu al - we zijn nog geen dertig matchen ver - vijf gele kaarten heeft verzameld, dat is onvoorstelbaar", aldus Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

"Een van de redenen is allicht dat hij vindt dat hij zich altijd moet verdedigen, en dat iedereen hem zoekt. Nu ik dit schrijf, zal hij straks waarschijnlijk ook naar mij verwijzen. En toegegeven: ik heb mij ook al kwaad gemaakt op de arbiters. Maar ik heb hen nooit afgesnauwd en ik heb nooit kop aan kop in iemands­ oor staan brullen."

"Stop ermee, hé, gasten!"

"Ik kan me ook wel voorstellen dat dat georganiseerde gedoe, waarbij de volledige bank druk zet op de arbitrage, steeds vaker de ogen uitsteekt bij de refs. Dat moet er echt uit", gaat Vanhaezebrouck verder. "Eerst stuurden ze bij Standard Eric Deflandre naar voren. Dat is eigenlijk een bedeesde kerel, maar tegenwoordig loopt hij daar opgefokt rond. De volgende was Mbaye Leye. Afgelopen weekend was het aan Jan Van Steenberghe - de keeperstrainer, begot! - en zelfs Renaat Philippaerts - de physical coach - om met de scheidsrechters in de clinch te gaan."

"Ook destijds bij Club Brugge zag je dat al. Zelf had ik er als trainer een hekel aan als mijn assistenten recht sprongen of de discussie aangingen met de vierde man. Ik herinner me dat ik achteraf soms furieus was omdat ze die man nerveus maakten. Stop ermee, hè, gasten! Ík zal de dingen wel melden en indien nodig op het gaspedaal duwen. Ik ga ook niet ontkennen dat ik vooraf al eens de media gebruikte om druk te zetten. Dat doe je omdat je voelt dat je benadeeld wordt. Maar er zat nooit een hoofdstuk Hoe bespeel je met z'n allen de ref? in onze cursus voor spelers en staf", besluit de ex-coach van onder meer AA Gent en Anderlecht.

Poll: Vind jij dat Preud'homme overdrijft met zijn gedrag langs de zijlijn?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024