'Club Brugge bereikt akkoord, maar toptransfer springt af door hoge vraagprijs'

'Club Brugge bereikt akkoord, maar toptransfer springt af door hoge vraagprijs'
Woensdag 26 februari 2020 - 15:30   I   door Redactie

Een geluk bij een ongeluk? Het zou best kunnen. Club Brugge heeft afgelopen zomer naast de diensten van Jean Butez gegrepen. Het zag in de doelman van Moeskroen een uitstekend sluitstuk, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet. En niet veel later haalde Club Brugge Simon Mignolet binnen.

“Wij waren rond met Club Brugge”, verklapt Patrick De Koster, zaakwaarnemer van Butez, bij MidMid. “Nog voor er sprake was van Simon Mignolet hadden wij een akkoord met hen. Alles was in orde, maar de transfers ging uiteindelijk niet door.”

Dat heeft alles te maken met de houding van Moeskroen, de werkgever van Butez. De goalie zag eerder ook al een overstap naar AA Gent door de neus geboord. “Door hun vraagprijs sprong de deal met Club Brugge af. Of dat niet moeilijk is voor de speler? Ja, maar het is het goed recht van Moeskroen om een hoge vraagprijs vast te leggen.”

"Ik heb gezegd tegen Jean 'Niet doen. Niet doen'"

In januari kon Butez opnieuw weg, maar De Koster overtuigde de Fransman om bij Moeskroen te blijven. “Deze winter was er een ongelofelijk zotte aanbieding uit het buitenland. Maar ik heb gezegd tegen Jean ‘Niet doen. Niet doen.’ In de zomer heeft hij nog één jaar contract en dan zal er sowieso een transfer komen.”

Poll: Vind jij Jean Butez goed genoeg voor een Belgische topclub?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Moeskroen  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024