'Geïrriteerde Anderlecht-spelers zijn het beu en keren zich tegen Kompany'

'Geïrriteerde Anderlecht-spelers zijn het beu en keren zich tegen Kompany'
Woensdag 26 februari 2020 - 14:30   I   door Redactie

Chaos bij RSC Anderlecht. Steeds meer spelers van paars-wit stellen zich vragen bij de medische staf van hun werkgever. Ze keren zich zelfs tegen Vincent Kompany.

In de spelerskern van Anderlecht zijn er steeds meer jongens die het niet eens zijn met Kompany's aanpak op het vlak van fysieke arbeid en blessurebehandeling. "De huidige malaise werd onbewust veroorzaakt door fysiekcoach Alessandro Schoenmaker. Nog geen week voor de start van de voorbereiding vertrok de Nederlander halsoverkop uit Brussel om bij Ajax aan de slag te gaan", doet Sport/Voetbalmagazine uit de doeken.

"Anderlecht zat plots zonder conditietrainer en Bram Geers, tot dan data-analyticus, vulde de vrijgekomen vacature ad interim in. Geers won het vertrouwen van Kompany, werd gepromoveerd tot fysiekcoach en daardoor was de aanstelling van een ervaren conditietrainer overbodig geworden. Een inschattingsfout, blijkt nu", gaat het weekblad verder.

"Ze willen niet meer behandeld worden door medische staf van Anderlecht"

"De opeenstapeling van spierblessures door een ontoereikende voorbereiding is één ding, maar de medische omkadering wekt ook irritaties op. Slechte diagnoses, testen die onnodig uitgesteld worden, spelers die te horen krijgen dat stretchoefeningen en massages voldoende zijn om het risico op blessures drastisch te beperken…", onthult Sport/Voetbalmagazine nog.

Voor verschillende spelers is de maat al even vol. Zij zijn het beu en keren zich tegen Kompany. "Het is zelfs zo ver gekomen dat een aantal spelers, waaronder Dimata, niet meer behandeld willen worden door de medische staf van Anderlecht. Er is zelfs sprake van een ongeschreven regel op Neerpede: de revalidatie van zware gevallen wordt automatisch door het kabinet van Lieven Maesschalck gedaan."

Poll: Vind jij dat Anderlecht moet ingrijpen en zijn medische staf moet opkuisen?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024