Beerschot zet met zege in heenmatch tegen OH Leuven grote stap richting 1A

Zondag 08 maart 2020 - 17:50   I   door Redactie

Beerschot heeft zondagnamiddag een eerste en belangrijke stap richting de Jupiler Pro League gezet. Het won de heenmatch in de promotiefinale van 1B met 1-0 van OH Leuven. Tarik Tissoudali zorgde voor het enige doelpunt van de partij.

Halverwege de eerste helft ontplofte het Kiel. Tissoudali schudde Van den Bergh van zich af en zette vervolgens de netten bol met een schot in de korte hoek. 1-0 en Beerschot op rozen. Tot de rust was Beerschot de beste ploeg, en de voorsprong was dan ook verdiend.

Na de pauze herstelde OH Leuven het evenwicht en het spel ging goed op en neer. Rond het uur scoorde Tissoudali opnieuw, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Ook OHL kwam steeds meer dreigen, maar goals vielen er niet meer. Beerschot kan zo met een 1-0-bonus de terugmatch aanvatten.

Poll: Wie zal volgens jou promoveren?