Waasland-Beveren in de aanval, degradatie dreigt voor Anderlecht

Waasland-Beveren in de aanval, degradatie dreigt voor Anderlecht
Dinsdag 10 maart 2020 - 15:48   I   door Redactie

Waasland-Beveren stelt dat Anderlecht en KV Oostende geen licentie voor 1A mogen ontvangen. Dat meldt Sporza. De rode lantaarn uit de Jupiler Pro League heeft dat schriftelijk gemeld aan het bondsparket en aan de licentiecommissie.

Bij Anderlecht gaat het om de rol van Wouter Vandenhaute als sportief adviseur en bij KV Oostende is Marc Coucke het probleem, die eigenaar is van de nieuwe tribune in de Versluys Arena.

In het geval van Anderlecht is er volgens Waasland-Beveren duidelijk sprake van een belangenconflict. Vandenhaute is mede-eigenaar van het makelaarsbureau Let's Play en als extern sportief adviseur is hij ook verbonden aan Anderlecht. Op basis daarvan is Waasland-Beveren van oordeel dat RSCA geen licentie mag krijgen voor volgend seizoen.

De licentiedossieren van de clubs zijn al ingediend. Op 19 maart laat de Licentiecommissie dan weten welke clubs opgeroepen worden om uitleg te geven eind maart of begin april. Daarna weten de clubs of ze een licentie krijgen voor volgend seizoen.

Poll: Heeft Waasland-Beveren volgens jou gelijk?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Oostende  I  Waasland-Beveren  I  v24  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024