‘Francky Dury ligt zwaar onder vuur bij Zulte Waregem’

‘Francky Dury ligt zwaar onder vuur bij Zulte Waregem’
Woensdag 11 maart 2020 - 18:00   I   door Redactie

De 7-0-pandoering op het veld van RSC Anderlecht zindert nog steeds na bij Zulte Waregem. Het bestuur van de fusieclub greep in door de spelers de tickets en de verplaatsing van de fans te laten vergoeden en door mental coach Jon Strubbe te ontslaan.

Dat is echter niet alles, want ook hoofdcoach Francky Dury ligt onder vuur. Dat Strubbe zijn C4 kreeg, heeft bijvoorbeeld alles te maken met Dury. Volgens de spelers van Zulte Waregem was de mental coach immers veel te close met Dury.

"Dat Strubbe nu zijn C4 kreeg, na een 5 op 30, is echter geen haastige paniekingreep. Verschillende spelers hadden ons al langer gemeld dat het vertrouwen tussen hen en Strubbe op was, dat ze niet open met hem konden zijn", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Dury raakt greep op spelers kwijt

"‘Hij spreekt meer met Dury dan met ons'", lieten de spelers recent al weten aan het weekblad. "Strubbes ontslag is dan ook een opvallende vingerwijzing naar Dury. Die raakt zijn greep op zijn spelers steeds meer kwijt, maar schoof nog vóór de pandoering op Anderlecht zijn verantwoordelijkheid af."

"Een gebrek aan professionalisme en motivatie (toen de huidige crisis en play-off 2 werd aangehaald) was ‘een probleem van de spelers, niet van de coach en de club.’ Daar besliste het bestuur zondag dus anders over", besluit Sport/Voetbalmagazine. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Denk jij dat Dury ook volgend seizoen nog trainer van Zulte Waregem zal zijn?

TAGS  I  Anderlecht  I  Zulte Waregem  I  voetbal

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024