Pro League werkt aan opmerkelijk plan om eersteklassers tóch te laten spelen

Pro League werkt aan opmerkelijk plan om eersteklassers tóch te laten spelen
Vrijdag 13 maart 2020 - 14:00   I   door Redactie

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werd door de bevoegde instanties beslist om onder meer alle voetbalwedstrijden in ons land op te schorten. Tot het einde van deze maand gaan geen wedstrijden door. Of toch wel?

Ondertussen werkt de Pro League immers aan een opmerkelijk plan om de profclubs tóch wedstrijden te laten spelen. Het zou gaan om oefenwedstrijden, om de spelers zo in conditie te houden.

"We zijn aan het bekijken wat de modaliteiten kunnen zijn voor de trainingen. We zitten nu met een hoop profspelers die wel fit moeten blijven voor wanneer ze opnieuw kunnen spelen. We bekijken of eventueel oefenwedstrijden mogelijk zijn in beperkte kring", laat Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League, weten aan Sporza.

"We krijgen veel vragen vanuit de clubs, die onzeker zijn over wat kan en niet kan"

"We krijgen veel vragen vanuit de clubs, die onzeker zijn over wat kan en niet kan", vervolgt Van Bever. "De informatie die we tot nog toe hebben gekregen van overheid en experten zegt dat trainingen voor onze profsporters voorlopig wel mogen plaatsvinden. Natuurlijk wel met het in acht nemen van verschillende voorzorgsmaatregelen."

Poll: Vind jij het een goed idee om oefenwedstrijden (in beperkte kring) te organiseren?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024