Eindstand JPL mogelijk bekend: "We rekenen op solidariteit van alle clubs"

Eindstand JPL mogelijk bekend:
Zondag 15 maart 2020 - 09:30   I   door Redactie

Het is niet uitgesloten dat er niet meer gevoetbald wordt dit seizoen in de Jupiler Pro League. Dan kan de stand die er nu staat na 29 speeldagen meteen de eindstand zijn.

Pierre François, CEO van de Pro League, rekent op solidariteit bij de clubs. "Als de huidige stand de laatste stand van dit seizoen is, rekenen we op de solidariteit van alle clubs", zegt François in Het Laatste Nieuws. "Die solidariteit hebben we ook vorige zomer gehanteerd, waardoor we ons vijfde Europees ticket konden vrijwaren en AA Gent de plaats van KV Mechelen kon innemen in Europa."

"Ik weet dat het reglement een hiaat vertoont om de huidige stand tot eindstand uit te roepen, maar als er niet meer gevoetbald wordt, zullen we iéts moeten doen. En hopen dat iedereen dat op basis van de solidariteit aanvaardt, want een juridische strijd moeten we ten allen prijze vermijden. De solidariteit heeft gesproken toen we vorig seizoen met een uitzonderlijke situatie te maken hadden rond ons vijfde Europees ticket. Niemand kan er omheen dat de situatie ook nu hoogst uitzonderlijk is." 

Poll: Sta jij achter een beslissing om nu al het seizoen af te sluiten?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Standard  I  Antwerp  I  v24  I  sport  I  voetbal

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024