'Volledige stopzetting van voetbal tot en met september dreigt'

'Volledige stopzetting van voetbal tot en met september dreigt'
Zondag 15 maart 2020 - 20:00   I   door Redactie

Het coronavirus heeft het Europese voetbal volledig lam gelegd. Voorlopig worden er tot begin april geen wedstrijden gespeeld. Niet in onze Jupiler Pro League, niet in de topcompetities en niet in de Champions League. Of de competities daarna hervat worden, is en blijft koffiedik kijken.

De Britse krant The Independent meldt dat het zelfs niet ondenkbaar is dat alle activiteiten in de voetbalwereld tot en met september worden stopgezet. The Independent vernam uit goede bron dat het een belachelijk idee is om te denken dat er vanaf begin april opnieuw voetbalwedstrijden kunnen plaatsvinden.

De beslissing om wedstrijden voorlopig op te schorten tot begin april was volgens The Independent een manier van de bevoegde instanties om tijd te kopen. Binnenkort zouden overheden kunnen overgaan tot nóg drastischere maatregelen, wat betreft voetbalwedstrijden.

Indien effectief wordt beslist om alle activiteiten in het voetbal stop te zetten tot en met september, dreigt er in iedere competitie een serieuze chaos te ontstaan. Het is dan bijvoorbeeld de vraag of het seizoen al dan niet nietig wordt verklaard.

Poll: Denk jij dat het zo'n vaart zal lopen en alles zal worden opgeschort tot september?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Rode Duivels  I  voetbal  I  sport

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024