Marc Coucke neemt érg ingrijpend besluit bij Anderlecht

Marc Coucke neemt érg ingrijpend besluit bij Anderlecht
Maandag 16 maart 2020 - 07:00   I   door Redactie

Marc Coucke heeft, na overleg met de sportieve en medische staf, het management en externe medische experten, een érg ingrijpend besluit genomen bij RSC Anderlecht. Er werd beslist om alle trainingen voor onbepaalde tijd op te schorten.

"Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen en maatregelen in de strijd tegen het COVID-19 virus hebben de sportieve staf, de medische staf en het management van RSC Anderlecht besloten om met onmiddellijke ingang alle trainingen op Neerpede op te schorten. Deze beslissing is genomen na overleg met externe medische experten, in het belang van de algemene en individuele gezondheid", laat Anderlecht in een officiële mededeling weten.

"De club vraagt de spelers om thuis te blijven en hun conditie te onderhouden via individuele trainingsprogramma’s die door de staf zullen worden opgesteld. Spelers en staf zullen via digitale communicatie in nauw contact blijven met elkaar. Op deze manier wil RSC Anderlecht haar verantwoordelijkheid opnemen in de wereldwijde strijd die de verdere verspreiding van het virus moeten tegengaan."

Buitenlandse spelers mogen naar vaderland afreizen

"Door het annuleren van de groepstraining probeert de club bij te dragen tot het afvlakken van de curve met het aantal dagelijkse besmettingen. Omwille van het belangrijke menselijke aspect krijgen buitenlandse spelers de toestemming om naar de familie in hun vaderland te reizen."

"Hierbij dienen ze rekening te houden met de nationale en internationale richtlijnen. Vanzelfsprekend volgen ze ook de algemeen geldende, proactieve maatregelen die overheden hebben voorgeschreven. Deze richtlijnen blijven bij RSCA voor onbepaalde tijd van kracht tot er duidelijkheid is over het verdere verloop van de competitie", klinkt het tot slot nog.

Poll: Vind jij dit een goede beslissing van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024