"We hopen de Jupiler Pro League tegen dan te hervatten"

Maandag 16 maart 2020 - 09:30   I   door Redactie

Zowat alle Europese competities liggen de komende weken stil om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er gaan inmiddels al stemmen op om het huidige seizoen definitief stop te zetten, maar zover komt het voorlopig nog niet in ons land.

Pierre François, de CEO van de Pro League, spreekt zich in de Franstalige krant La Capitale uit over wat er nu met de Belgische competitie moet gebeuren. "Het is onze prioriteit om de richtlijnen van de overheid en gezondheid van iedereen te respecteren. Maar we hopen eind april of begin mei de Jupiler Pro League te hervatten", vertelt François.

"Als er eind april of begin mei opnieuw kan gespeeld worden, kunnen de laatste speeldag van de reguliere competitie, de return in de promotiefinale en de bekerfinale zonder probleem doorgaan. Tot 30 juni is er dan ook nog tijd om de tien speeldagen in play-off 1 te laten doorgaan", verduidelijkt François.

EURO 2020

In dat scenario houdt François uiteraard rekening met een uitgesteld Europees kampioenschap. Over EURO 2020 neemt de UEFA dinsdag een beslissing. "Eerst moet het licht op groen worden gezet, vooraleer we verder kunnen. Dat is een feit", besluit François.

 

Poll: Denk jij dat alle 10 speeldagen in play-off 1 nog zullen doorgaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024