'Stopzetting Jupiler Pro League geen optie, deze 2 opties liggen op tafel'

'Stopzetting Jupiler Pro League geen optie, deze 2 opties liggen op tafel'
Dinsdag 17 maart 2020 - 09:00   I   door Redactie

Het definitief stopzetten van de Jupiler Pro League is voorlopig niet aan de orde. Althans, dat is de mening van de Europese voetbalbond UEFA.

Her en der werd al gesuggereerd dat de UEFA aan de nationale voetbalbonden zou vragen om de competities definitief stil te leggen en de huidige leider tot kampioen te kronen. Al zal het (voorlopig?) niet zo'n vaart lopen.

Het Nieuwsblad kwam te weten dat de UEFA geen voorstander is van het stopzetten van de nationale competities. Dat heeft blijkbaar alles te maken met geld, want iedere club zou in zo'n scenario financiële schade oplopen.

Seizoen tot 30 juli?

"De UEFA zal een technische commissie oprichten die drie scenario’s moet onderzoeken: een seizoen dat tot 30 juni duurt, een competitie die tot 30 juli duurt of de competitie nu al meteen stopzetten. Omwille van de hoge kosten wordt de derde optie uitgesloten", verduidelijkt Het Nieuwsblad.

Poll: Voor welke optie zou jij opteren voor onze Belgische competitie?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024