Degryse: “Dit is volgens mij nog de enige optie om het seizoen uit te spelen”

Degryse: “Dit is volgens mij nog de enige optie om het seizoen uit te spelen”
Dinsdag 17 maart 2020 - 13:30   I   door Redactie

Sinds de Jupiler Pro League werd stilgelegd, wordt er volop nagedacht over hoe we het huidige seizoen alsnog kunnen afwerken. Voorlopig gaan er geen wedstrijden door tot begin april, maar wellicht is het nog langer wachten op een hervatting van onze competitie.

Volgens analist Marc Degryse is er nog één mogelijkheid om het huidige seizoen in België te kunnen uitspelen. "Het EK wordt wellicht verschoven naar volgend jaar en zo komt de maand juni vrij", merkt Degryse op bij Play Sports.

"De vraag is wanneer de Belgische clubs kunnen herbeginnen. De komende weken wordt dat moeilijk. De spelers gaan een halve maand hebben stilgelegen in maart en een volledige maand in april", vervolgt de analist.

"Ideaal is dat niet"

Degryse verwacht dat de competitie zich daarom opnieuw op gang zal trekken in juni. "In mei gaan de clubs zich moeten voorbereiden op het laatste deel van het seizoen. In juni zouden ze opnieuw kunnen voetballen."

"Ideaal is dat niet. Maar het is volgens mij nog de enige optie om het seizoen uit te spelen. In juni is er ruimte om de resterende speeldagen te spelen."

Poll: Ben jij het eens met Degryse?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024