'Belgische competitie wordt hervat en moet uiterlijk afgelopen zijn op déze datum'

'Belgische competitie wordt hervat en moet uiterlijk afgelopen zijn op déze datum'
Dinsdag 17 maart 2020 - 15:00   I   door Redactie

De Europese voetbalbond UEFA besliste dinsdagnamiddag dat het EK wordt verlegd naar de zomer van 2021. Eén van de redenen daarvoor is dat de nationale competities in zo'n scenario toch nog hervat kunnen worden.

Als het van de UEFA afhangt, wordt dus ook de Belgische competitie straks nog hervat. Nu EURO 2020 een jaar werd uitgesteld, kunnen de nationale competities op een fatsoenlijke worden afgewerkt.

In België, en ook in andere landen, zou er nu tijd zijn tot en met 30 juni om de competitie af te werken. Uiterlijk tegen die datum moet de Jupiler Pro League afgelopen zijn. De Pro League kan nu dus gaan bekijken hoe het huidige seizoen moet worden verdergezet.

Wat met play-offs?

In ons land staat de laatste speeldag van de reguliere competitie, de promotiefinale in 1B, de bekerfinale én de play-offs nog op het programma. Vooral dat laatste kan een probleem zijn. Mogelijk wordt daarom geopteerd voor een verkorte vorm van de play-offs.

Poll: Denk jij dat het haalbaar is om onze competitie uit te spelen tegen 30 juni?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024