Bart Raes doet emotionele oproep over zijn vrouw, die aan kanker lijdt

Bart Raes doet emotionele oproep over zijn vrouw, die aan kanker lijdt
Zaterdag 21 maart 2020 - 07:00   I   door Redactie

Sportjournalist Bart Raes doet nog eens een oproep aan iedereen om thuis te blijven vanwege het coronavirus. De vrouw van Bart, Lisbeth, lijdt aan borstkanker. Daardoor zit ze in de risicogroep.

"De diagnose op 20 december vorig jaar: agressieve borstkanker. De therapie: 5 maanden chemo, dan operatie en nadien nog bestralingen. Op oudejaarsdag liep de eerste van 16 chemosessies binnen in het lijf van mijn geliefde vrouw. We zijn nu 3 maanden later. Lisbeth zit “on track” volgens de oncologe. Geen uitzaaiingen en de behandeling slaat aan. In het chemo traject zitten we qua aantal sessies halfweg. Nog 8. Elke week. Elke dinsdag. Dat was en is as we speak het plan. Positief denken helpt bij het genezingsproces staat in de vakliteratuur. Dat lukte aardig. Tot de explosie van de corona crisis", doet Raes zijn verhaal aan HLN.be.

"Jullie MOETEN onze helden in de ziekenhuizen, Lisbeth en de andere kankerpatiënten op een andere manier helpen. Blijf GODVERDOMME in uw kot. De meesten onder ons houden zich aan de afspraak. Toch zie ik dat nog te veel Vlamingen de regels interpreteren op een egoïstische manier. Stel dat 90% zich aan de regels houdt, ik blijf optimistisch. Dan blijven die andere 10% het virus verspreiden. We moeten vermijden dat de Intensive Care bedden op een dag allemaal vol liggen. Dat is onze plicht."

"Doe het voor Lisbeth en haar vele lotgenoten. Over 2 maanden kunnen we dan van die Corona verlost zijn. En is de chemo behandeling klaar. Blijf thuis voor Lisbeth en alle andere kankerpatiënten. We zullen jullie eeuwig dankbaar zijn.”

TAGS  I  Bart Raes  I  voetbal  I  v24

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024