"Rode Duivels hebben nu een grote handicap op EK van 2021"

Zaterdag 21 maart 2020 - 07:30   I   door Redactie

Het EK wordt nu in 2021 gespeeld. Dat verandert echter weinig aan het feit dat de Rode Duivels met een grote handicap starten, zo zegt bondscoach Roberto Martinez.

"Wat er verandert in vergelijking met andere toernooien, is dat we met een grote handicap vertrekken. Voor ons is het eigenlijk een vervalst toernooi. We waren de beste in de kwalificaties, we zijn nummer één, maar we krijgen niet het thuisvoordeel dat twee teams uit onze groep wel hebben", vertelt Martinez.

“Tegen Denemarken spelen in Brussel of in Kopenhagen, dat maakt niet zoveel uit. Maar tegen Rusland spelen in Sint-Petersburg, dat is een heel andere zaak. En kijk naar de Britten: als zij naar de finale gaan, zullen ze vijf matchen in Wembley spelen", stelt de bondscoach in Sport/Voetbalmagazine.

"Thuis een toernooi spelen, dat haalt je niveau naar boven, dat is zoals de gele trui dragen in de Tour: dan vind je op natuurlijke wijze bijkomende krachtbronnen. Het zal niet gemakkelijk worden in Kopenhagen of in Sint-Petersburg, ondanks alles wat ik hoor”, meent Martinez.

Poll: Denk jij dat de Rode Duivels nog altijd grote favoriet zijn op het EK van 2021?

TAGS  I  Rode Duivels  I  v24

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024