‘Vincent Kompany zet stap opzij bij Anderlecht’

‘Vincent Kompany zet stap opzij bij Anderlecht’
Woensdag 25 maart 2020 - 07:30   I   door Redactie

Vincent Kompany (33) had zich heel wat voorgesteld bij zijn terugkeer naar RSC Anderlecht. Dit seizoen verliep echter helemaal anders dan gepland...

Kompany begon als speler-manager aan het seizoen bij Anderlecht, maar sinds de zomer is er veel veranderd bij paars-wit. Simon Davies, op papier T1, maar in realiteit niet meer dan een alibitrainer omdat Kompany niet over de juiste diploma's beschikte, werkt ondertussen al niet meer voor Anderlecht.

Davies werd overbodig nadat Anderlecht zich genoodzaakt voelde om met Frank Vercauteren een échte hoofdtrainer aan boord te halen. De voorbije weken werd de invloed van Kompany op Anderlecht opnieuw wat kleiner. Met Karel Van Eetvelt kwam er een nieuwe CEO en die laat zich meteen gelden.

In de eerste plaats speler

Zo was het ontslag van clubicoon Pär Zetterberg allesbehalve de beslissing van Kompany. Dat liet hij ook weten aan Zetterberg. Dat wijst er duidelijk op dat Kompany een stap opzij heeft moeten zetten. Kompany beslist wel nog mee over sportieve zaken en transfers, maar Van Eetvelt en extern adviseur Wouter Vandenhaute willen dat de verdediger zich in de eerste plaats op zijn job als speler focust.

Poll: Vind jij het goed dat Kompany zich meer kan concentreren op zijn job als speler?

TAGS  I  Anderlecht  I  v24

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024