Pro League wijst Club Brugge en Gent terecht: "Dat is echt onverstandig"

Pro League wijst Club Brugge en Gent terecht:
Vrijdag 27 maart 2020 - 11:00   I   door Redactie

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat zowat iedere Europese competitie momenteel stil ligt. Gezien de huidige situatie in ons land is het ook nog maar de vraag of het seizoen in de Jupiler Pro League nog kan worden afgewerkt.

Als het van Club Brugge en AA Gent afhangt, wordt de competitie meteen stopgezet. Andere clubs zoals KRC Genk en Anderlecht, die nog willen of moeten strijden om een Europees ticket, kijken liever nog eventjes de kat uit de boom. Wie weet kan er in mei, juni of zelfs juli nog worden gespeeld.

Economisch bloedbad

Peter Croonen, voorzitter van Genk en de Pro League, blijft voorzichtig. "De reden dat wij nog geen beslissing hebben genomen over het al dan niet stopzetten van de competitie, is omdat wij te goeder trouw uitvoeringsplichten hebben ten aanzien van onze mediapartners. Als er kán gespeeld worden, moeten wij redelijkerwijze spelen, ook al is dat zonder publiek", zegt Croonen in Het Laatste Nieuws.

Vervolgens krijgen Club Brugge en AA Gent een veeg uit de pan van Croonen: "Clubs die nu oproepen om de competitie stop te zetten, zijn clubs die geen rekening houden met de juridische en vooral financiële gevolgen die een premature beslissing met zich kan meebrengen. Zelf de stekker eruit trekken zou onverstandig zijn en kan zelfs tot een economisch bloedbad lijden voor sommige clubs."

(Lees verder onder de foto)

"We moeten realistisch zijn"

Toch beseft Croonen iedere dag iets meer dat het lastig wordt om het huidige seizoen nog af te werken. "We moeten realistisch zijn, het moment waarop we moeten zeggen dat we de huidige competitie niet meer zullen kunnen beëindigen komt alsmaar dichterbij. De huidige maatregelen van de overheid gelden tot 5 april, maar die zullen worden verlengd."

"Dat wil niet zeggen dat wij nu als Profliga voor onze beurt moeten spreken. Het is cruciaal dat wij de mediarechten in zijn integraliteit kunnen vrijwaren. Het is voor alle profclubs van belang dat we de juiste koers varen. Daarom pleit ik er ook voor om in deze zaak absoluut ons gezond verstand te gebruiken, want een verkeerde beslissing kan fatale gevolgen hebben voor sommige clubs", besluit Croonen.

Poll: Hoe denk jij erover?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024