Pro League is duidelijk over wedstrijden zonder publiek voor volgend seizoen

Pro League is duidelijk over wedstrijden zonder publiek voor volgend seizoen
Vrijdag 27 maart 2020 - 18:00   I   door Redactie

De kans dat er dit seizoen nog voetbalwedstrijden mét publiek doorgaan, lijkt onbestaande. Meer zelfs: het is niet uitgesloten dat er ook volgend seizoen wedstrijden zonder fans in het stadion doorgaan.

In Nederland gaan er stemmen op om minstens de eerste wedstrijden van het seizoen achter gesloten deuren te laten spelen. Ook in België houdt men ernstig rekening met zo'n scenario.

"Ik heb een credo, dat ik ook toepas binnen al mijn bedrijfsactiviteiten: 'Hope for the best, prepare for the worst.' Dat we de nieuwe competitie zouden moeten aanvatten zonder publiek is iets waar ik al aan gedacht heb, maar waar ik verder mijn hoofd nog niet over gebroken heb", aldus Pro League-voorzitter Peter Croonen in Het Laatste Nieuws.

"Dat is voor mij nu prioritair"

"Ik hoop dat de maatregelen werken en dat we een relatief rustige zomerperiode kunnen hebben. Voor mij is het op dit moment prioritair om de lopende competitie op de beste manier te eindigen: dat wij de mediarechten kunnen vrijwaren en voor 30 juni een faire ontknoping hebben voor alle sportieve elementen van onze competitie."

Poll: Denk jij dat fans begin volgend seizoen opnieuw naar wedstrijden zullen mogen gaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024