‘Club Brugge dreigt Dennis én Diatta voor prikje kwijt te spelen’

‘Club Brugge dreigt Dennis én Diatta voor prikje kwijt te spelen’
Vrijdag 27 maart 2020 - 15:30   I   door Redactie

Club Brugge maakte er de jongste jaren de gewoonte van om in de zomer (minstens) één van zijn smaakmakers voor veel geld te verkopen. Dit jaar zou die traditie doorbroken kunnen worden...

De huidige coronacrisis zal er volgens sporteconomen en spelersmakelaars immers voor zorgen dat de marktwaardes van spelers drastisch gaan kelderen. En dat is ook slecht nieuws voor Club Brugge. Blauw-zwart hoopte goudhaantjes als Krépin Diatta en Emmanuel Dennis voor meer dan 20 miljoen euro te verkopen aan kapitaalkrachtige ploeg. Dat plannetje lijkt nu echter niet meer door te gaan.

"Het kan bijna niet anders dan dat deze crisis een negatieve impact gaat hebben op de transferprijzen", vertelt spelersmakelaar Stijn Francis aan Sporza. "De voornaamste redenen? Clubs betalen soms niet meer het volledige loon (spelers staan op technische werkloosheid of clubs vragen om loon in te leveren, nvdr.). Kan je dan dezelfde transfersom vragen?", vraagt Francis zich luidop af.

Play-off 1

Francis, de makelaar van onder meer Dries Mertens en Toby Alderweireld, ziet nog meer problemen voor Belgische topclubs. "In België dient play-off I, een topcompetitie, voor buitenlandse clubs om na te gaan of een speler die ze op het oog hebben, kan bevestigen. Die bevestiging gaan buitenlandse clubs nu niet krijgen."

Poll: Wie vind jij de beste speler?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024